Субота, 20.04.2024, 06:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Капустинський навчально-виховний комплекс "ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок"

Реклама
Міністерство освіти і науки
Головне управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації

Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів
Український центр оцінювання якості освіти
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 47
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 15 » Відлуння афганських гір
11:12
Відлуння афганських гір
Поставте скибку хліба на стакан

І голову схиліть в скорботі вічній

За тих, кого убив Афганістан,

Чиї він душі ранив і скалічив.

     13 лютого у нашому навчальному закладі відбулася урочиста лінійка з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24 річниці виведення військ з Афганістану. До нас завітали воїни-афганці Володарського району, мама загиблого односельця Крауза О.В., директор ПП ЕНАФ "Мрія" Андрусенко М.В., голова села Смітюх О.П.

     Воїни зі сльозами на очах та болем у  серці згадували жахливі хвилини свого життя у далекому Афганістані, згадували своїх друзів, котрі уже ніколи не повернуться додому, не потиснуть їм руки, не посміхнуться, тому що загинули в боях, померли від ран, травм, контузій, пропали безвісти.

     Учні з цікавістю та хвилюванням слухали їх, а також читали вірші, які нікого не залишили байдужими, говорили слова вдячності, гордості за те, що поряд з ними живуть такі сміливі, відважні, мужні герої.

     Голова Володарської районної організації УСВА Ващенко Т.В. нагородила Анлдрусенка М.В. медаллю "За благодійність" та почесними грамотами за активну життєву позицію, плідну громадську роботу у вихованні молодого покоління та з нагоди відзначення  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24 річниці виведення військ з Афганістану Андрусенка М.В. і Смітюха О.П.

     Після лінійки відбулись традиційні змагання з волейболу між командами Володарського району, присвячені пам'яті воїнів-афганців. Капустинська команда зайняла ІІ місце.

     15 лютого класними керівниками були проведені виховні години "Окликом з вічності ...". Присутні  говорили про події тих часів, повагу й шанобливе ставлення до людей, які  повернулися живими, але з пораненою душею, та тих, хто поліг у афганських ущелинах і житиме тільки в нашій пам'яті.  

     Ніхто і ніщо не має бути забутим, аби не забути - треба пам'ятати, а щоб пам'ятати - треба знати.  

Переглядів: 892 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Педпреса

Капустинський НВК © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz